Zo maak je je tuin gezellig

Zo maak je je tuin gezellig

27 februari 2021 0 Door Smail Witteveen

Het is ineens heel snel gegaan in Nederland. De ene week lag er sneeuw, de week erop stonden we massaal op het ijs en nog geen week later was het heerlijk terrassen weer. Dit warme weer is een voorteken van iets moois: de lente. De lente is in zicht en dat is heel fijn. Het is weer langer licht buiten en iedereen is weer wat vrolijker. Het enige nadeel is dat je waarschijnlijk zin krijgt om er op uit trekken met dit mooie weer. Dit kan helaas niet door de huidige corona-maatregelen. In dit blog lees je hoe je het jezelf zo aangenaam mogelijk kan maken tijdens de warmere dagen. 

Tuin

We kunnen helaas nog niet naar het terras, maar dat betekent niet dat we niet van het mooie weer kunnen genieten. Naast wandelen en buiten sporten kan je nog voldoende genieten in je eigen tuin of op het balkon. Probeer het terras naar je tuin te brengen. Dit is de plek waar je veel tijd gaat besteden de komende lente en zomer, dat je kan er maar beter even goed in investeren. Het voordeel van je eigen tuinterras is dat de drankjes een stuk goedkoper zijn. Daarnaast is er geen sluitingstijd, dus je kan het zo laat maken als je zelf wil. 

Hoe maak je het gezellig?

Allereerst wil je natuurlijk lekker kunnen zitten. Schaf een leuk tuinbankje aan zodat je comfortabel kan genieten van het mooie weer. Ben je van plan om vrienden uit te nodigen? Wanneer je dit corona-proof wil doen kan je beter losse stoelen hebben, zodat je voldoende afstand kan houden. Een kunststof tuinstoel kan je hier goed voor gebruiken.

Bij een terras hoort natuurlijk ook een tafel. Kies een leuke tafel uit doe goed bij je bankje of stoelen past. Vervolgens is het tijd om na te denken over de aankleding. Je kan een gezellige sfeer creëren door lampjes op te hangen. Dit is een hele simpele manier om een veel sfeer te creëren. Om het echt af te maken heb je nog warme kleedjes nodig. Deze kun je gebruiken op een gezellige zomeravond, wanneer het wat kouder wordt. 

Nu weet je hoe je het gezellig kan maken in je eigen tuin, of op je eigen balkon. Heb je geen tuin of balkon? Zoek dan leuke plekjes op bij jou in de buurt, waar je lekker buiten kan zitten. Neem een lekker kleed of een stoeltje mee zodat je lekker comfortabel kan zitten.