Zelf een schutting bouwen? Dat kun jij!

Zelf een schutting bouwen? Dat kun jij!

26 februari 2021 0 Door Smail Witteveen

Een schutting in de tuin plaatsen doen mensen voor verschillende redenen. Een van de voornaamste redenen is natuurlijk privacy. Met een schutting zorg je ervoor dat buren niet zo gemakkelijk in de tuin kunnen gluren. Maar mensen plaatsen ook een schutting om ervoor te zorgen dat hun kinderen of huisdieren niet zomaar de tuin uit kunnen wandelen. Wat je reden ook is om een schutting te plaatsen, het is belangrijk dat je je goed voorbereid, zeker als je de schutting zelf wilt bouwen.

Verschillende soorten schuttingen

Er zijn verschillende soorten schuttingen van verschillende materialen. Zo kun je kiezen uit een schutting van baksteen, van composiet of hout. De meest gebruikelijke en natuurlijk uitziende schuttingen zijn meestal van hout. Veel mensen kiezen ervoor om de materialen los aan te schaffen en de schutting zelf te bouwen. De keuze waar men vaak voor staat alvorens je de schutting gaat plaatsen, is of je voor horizontaal of verticaal kiest. Een horizontale schutting is handig, omdat je deze gemakkelijk kan decoreren als je dat wilt. Doordat de planken horizontaal geplaatst zijn, kun je bijvoorbeeld plantenbakken in de schutting hangen om deze wat op te fleuren met je favoriete bloemen.

Paalhouders

Als je wilt dat de schutting die je bouwt lang mee gaat, dan is het belangrijk om te werken met paalhouders. Paalhouders zorgen voor een zeer stabiele fundering voor de houten schutting. Het liefst kies je paalhouders gemaakt van hout dat lang mee gaat en stevig blijft. En natuurlijk moeten deze ook tegen de verschillende weersomstandigheden kunnen waar we in Nederland mee te maken hebben.

Gebruik geschikte materialen

Als je van plan bent om zelf een schutting te bouwen van hout, dan is het goed om eerst te kijken naar de verschillende soorten hout die je kunt gebruiken. Je wilt het liefst hout gebruiken dat bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden, en dat de schutting er lang goed uit blijft zien. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor steigerhout of douglas hout. Dit zijn populaire keuzes als het gaat om hout voor constructies in de tuin en niet al te duur. Bij Hillhouttuinhout.nl vind je een ruim assortiment aan tuinhout om de schutting van je dromen eindelijk in elkaar te gaan zetten. En niet alleen voor schutting materialen kun je terecht bij Hillhout tuinhout. Ze verkopen materialen voor van alles en nog wat. Dus ook als je andere constructies in de tuin wilt plaatsen, vind je bij hun een ruim assortiment aan verschillende materialen en kant-en-klare tuinmeubels en constructies.