Wat zijn jouw goede voornemens voor 2023?

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2023?

31 december 2022 0 Door Smail Witteveen

New year, new me. Of toch niet? Ieder jaar maken we in december weer enthousiast een lijstje met goede voornemens voor het nieuwe jaar, om deze vervolgens binnen no-time in de papierbak te gooien. Waarom is het toch zo lastig om goede voornemens vol te houden? En hebben we echt het begin van een nieuw jaar nodig om nieuwe gewoontes aan te leren? Je begint het nieuwe jaar niet met een nieuwe jij, maar met een steeds beter wordende versie van jezelf. Goede voornemens vereisen dan wel tijd, discipline en motivatie, maar zijn zeker niet onmogelijk om vol te houden. Stel je lijstje dit jaar eens anders op, waarbij je een paar doelen noteert voor het hele jaar. Maak per doel een plan van aanpak zodat je structuur en houvast hebt. Hoe gedetailleerder je plan, hoe meer je in staat zal zijn om het doel te bereiken. Vergeet niet dat je niet binnen een maand bij je doel hoeft te zijn, maar geniet juist ook van alle kleine stapjes die je maakt.

 

Fit en gezond

Sinds de pandemie zijn we meer met onze gezondheid bezig geweest dan ooit tevoren en ook voor komend jaar zal gezonde voeding en beweging bij veel mensen op het lijstje staan. Belangrijk is om voor jezelf de aanleiding van het voornemen duidelijk te krijgen en het bijbehorende doel. Maak weer gebruik van dat vergeten sportschoolabonnement, schakel hulp in van een personal trainer of probeer verschillende teamsporten uit om te zien welke bij jou past. Ook gezonde voeding is hierbij natuurlijk belangrijk. Geen strenge diëten of veel te weinig calorieën, maar gebalanceerde voeding dat bij jouw doel past. Vervang bepaalde voeding voor gezondere varianten zonder eenzijdig te gaan eten. Vervang bijvoorbeeld hagelslag door hummus, wit brood door volkorenbrood, frisdrank door thee en zoetigheid door gezond snoep van Food2Smile.

 

Pak huidproblemen aan

Een stralende huid zorgt ervoor dat je je comfortabeler en zelfverzekerder in je vel gaat zitten. Je huid hoeft echt niet volledig vrij van oneffenheden te zijn, een echte huid heeft namelijk gewoon textuur. Maak je dus niet druk als jouw huid er niet zo glad en egaal uitziet als in de commercials van verzorgingsproducten, jouw huid hoort bij jou en is hartstikke normaal. Omarm jouw oneffenheden met de juiste verzorging. Breid je skincare routine verder uit dan alleen je dagelijkse gezichtscrème en verdiep je in de juiste producten voor jouw huid.

 

Iets nieuws leren

Je bent nooit te oud om te leren, daarom kun je op jouw lijstje een aantal dingen zetten die je graag wilt leren. Of dat nu binnen een maand, jaar of aantal jaar is maakt niet uit. Zoek bijvoorbeeld een nieuwe creatieve hobby of start een opleiding of cursus. Wat dacht je van het leren van een nieuwe taal of het bijspijkeren van je Engels? En heb je altijd al interesse gehad in fotografie of andere hobby, dan kun je hiervoor een training volgen. Ook werkgerelateerd zijn er verschillende trainingen die je kunt volgen om bij te dragen aan een succesvolle carrière.