Wat te doen bij een hondenbeet?

Wat te doen bij een hondenbeet?

9 maart 2022 0 Door Smail Witteveen

Als je lekker aan het hardlopen of wandelen bent en je wordt opeens gebeten door een hond, dan kan dat zeer vervelend en pijnlijk zijn. Je kan hierdoor ook letsel en in sommige gevallen zelfs hondsdolheid oplopen. Daarom is het belangrijk dat je weet wat je moet doen als een hond je bijt. 

 

Een hond heeft mij gebeten

Honden zijn echte mensenvrienden, maar het komt wel eens voor dat een hond een persoon kan bijten. Vaak gebeurt dit als ze wat ouder worden of als ze erg agressief zijn. Het is erg vervelend als een hond je bijt want dat is zeer pijnlijk. Het is belangrijk dat je direct naar huis gaat en je wond goed reinigt. Dit kan je het beste doen met alcohol dat een hoog alcoholpercentage bevat, het liefste pure alcohol zelfs. Dit kan nog veel meer pijn doen, maar het is belangrijk dat je wond van alle bacteriën wordt gereinigd. 

 

Vervolgens is het ook belangrijk dat je direct contact opneemt met je huisarts en om advies vraagt. Honden en voornamelijk agressieve honden kunnen besmet zijn met hondsdolheid. Dit is een vreselijke aandoening, maar kan ook overgebracht worden naar mensen. Het is daarom verstandig en enorm belangrijk dat je een tetanusprik krijgt van de huisarts. Ook is het beter als je de politie op de hoogte stelt van de hondenbeet. Veel mensen doen dit liever niet omdat er dan een kans aanwezig is dat de hond ingeslapen moet worden omdat de hond te vaak mensen en andere honden aanvalt. Als een hond hondsdolheid heeft, dan is het wel het beste om de hond in te laten slapen, hoe zielig en jammer het ook is. Een hond heeft namelijk geen normaal hondenleven met hondsdolheid. 

 

Ik heb letsel overgehouden aan een hondenbeet

Als je door een hond bent gebeten en daar letsel aan hebt overgehouden, dan is het belangrijk dat je een letselschade advocaat Arnhem in dienst neemt. Een letsel advocaat gaat namelijk de daadwerkelijke schade bepalen. Dit houd niet alleen in dat de beet vergoed word maar ook de kleding die je die dag gedragen hebt. Ook als je niet meer goed kunt functioneren in de maatschappij kan je een vergoeding krijgen. Dit valt namelijk allemaal onder letsel. Er is namelijk een kans dat je hondsdolheid krijgt en dat heeft zeer vervelende gevolgen voor de rest van je leven. Dit moet allemaal vergoed worden door de eigenaar van de hond.