Verkoop spullen die je niet meer gebruikt

Verkoop spullen die je niet meer gebruikt

18 augustus 2021 0 Door Smail Witteveen

Iedereen heeft wel een aantal spullen in huis die hij niet meer gebruikt. Misschien komt het ooit nog eens van pas of vind je het simpelweg zonde om weg te gooien. Kan natuurlijk, maar wat met die spullen die daar maar staan te staan en je eigenlijk ook vergeten bent? Zonde van je opslagruimte en wie weet kun je er nog een zakcentje mee verdienen. Omdat veel mensen in de onzekere tijden van het coronavirus thuis zitten, weet ik zeker dat er momenteel veel zolders en vergeten plekjes in huis of in de schuur worden opgeruimd. Het is natuurlijk vaak wel een grote klus om al je spullen uit te zoeken waardoor je het blijft uitstellen, maar nu hebben veel mensen er toch wel tijd voor. Omdat mijn opa en oma gaan verhuizen van vrijstaande woning naar appartement, moeten hun spullen uitgezocht worden. Ze kunnen namelijk niet alles meenemen door het gebrek aan ruimte. Daarom zijn mijn zus en ik eens alle spullen op zolder gaan uitzoeken en we kwamen een hoop spullen tegen die best nog een ronde mee kunnen.

 

Hoe verkoop je jouw spullen

Zet eerst de spullen die je zelf niet meer wilt houden op een rijtje en controleer de kwaliteit ervan. Gebruikte spullen zul je niet altijd kunnen verkopen, maar die beschadigde tafel en incompleet servies kun je prima gratis weggeven of naar een kringloopwinkel brengen. Voor de spullen die je nog wel kunt verkopen moet je de prijs gaan bepalen. Je kunt beter zelf een prijs bepalen dan mensen laten bieden, omdat je dan vaak erg lage biedingen krijgt. Sommige spullen kun je bundelen en een prijs voor de hele set bepalen. Vervolgens kies je een platform voor het verkopen van jouw spullen. Er zijn verschillende verkoopsites, apps en social media groepen waar jij je spullen te koop kunt zetten. Zorg dat je een goede advertentie plaatst met duidelijke foto’s en details zoals afmetingen, kleur en maat.

 

Iemand wilt jouw product kopen

Als je een potentiële koper hebt gevonden voor jouw spullen moet je bepalen of je de spullen laat ophalen of opstuurt. Grotere spullen kun je het best laten ophalen door de koper, houd er alleen wel rekening mee dat je vreemden in je huis hebt of zet het product buiten. Kleinere spullen kun je prima opsturen. Breekbare spullen kun je het best voorzichtig in folie in kartonnen dozen versturen zodat deze niet breken. Zorg er natuurlijk wel voor dat je de verzendkosten doorberekend in de verkoopprijs én dat je goede afspraken maakt over de betaling. Helaas komt het voor dat mensen via verkoopsites opgelicht worden, wees hier dus voorzichtig mee.