Ritsscreens, de beste aankoop voor in huis

Ritsscreens, de beste aankoop voor in huis

28 november 2021 0 Door Smail Witteveen

Het is hartje zomer en het is warm in huis. Dat zijn de dagen dat het vrijwel onmogelijk voelt om een middagje door te brengen op de bank: het is simpelweg te warm. Andersom kan het ook, stilzitten lukt niet want het is te koud in huis. Ritsscreens, misschien heb je er nog nooit van gehoord, zijn een ideale oplossing voor deze situaties en nog veel meer. Hoewel gordijnen toch de meeste gebruikte afscherming is voor de buitenwereld, wordt de ritsscreen steeds populairder en dat is niet zonder reden! Wanneer je dit gelezen hebt, wil je er waarschijnlijk meteen een paar in huis!

Minder inkijk in huis

Een ritsscreen is heel makkelijk in gebruik, wanneer je meer privacy verlangt kun je er voor kiezen het gordijn naar beneden te halen en het verschil met andere gordijnen is dat het met een ritsscreen niet mogelijk is om naar binnen te kijken. Dus je voelt je een stuk minder, of eigenlijk niet, bekeken voor buren of voorbijgangers. Ook is het wel mogelijk om door met materiaal heen te kijken maar voor voorbijgangers niet mogelijk om naar binnen te kijken. Maar dit heeft geen invloed op de licht doorval, het voordeel hiervan is dus dat je in alle rust kan genieten zonder dat je in het donker hoeft te zitten.

Handig bij alle temperaturen

Ritsscreens zijn speciaal ontworpen om bij elke temperatuur van pas te kunnen komen. Dat wil zeggen dat ze bij elk weer goed pas komen. Als het koud is buiten dan zorgen ze ervoor dat het binnen warm blijft, maar ook als het warm is buiten, zorgen ze ervoor dat het binnen koel is.

Zelf reguleren

Het grootste voordeel is dat je verschillende standen hebt waar je de ritsscreens voor kunt gebruiken en je kunt hem makkelijk zelf bedienen. Ideaal wanneer je lekker op de bank zit en meer verkoeling in huis wilt als het buiten warm is, dan kun je op afstand het scherm laten zakken zonder daar  veel moeite voor te doen. Je hoeft ook niet te kiezen tussen óf helemaal naar beneden, óf helemaal naar boven.

Stevigheid

En last but not least, ritsscreens zijn super stevig. Je kent het wel wanneer het hard waait en de gordijnen naar binnen waaien, of dat de boel klettert tegen te ramen. Bij ritsscreens heb je niets van deze problemen omdat ze aan de zijkanten vast zitten aan het raam . Hierdoor zitten ze goed vast en zijn ze ook beter te bedienen.