Overstappen op groene zakelijke energie: de voordelen

Overstappen op groene zakelijke energie: de voordelen

13 april 2021 0 Door Smail Witteveen

Steeds meer mensen in en buiten Nederland vinden duurzaamheid belangrijk. Dat is ook niet zo heel gek, aangezien de gevolgen van de klimaatverandering goed zichtbaar zijn. Ben je een ondernemer en ben je op zoek naar een manier om iets aan duurzaamheid te doen? Begin dan met het overstappen of zelf opwekken van groene zakelijke energie. Er zijn ontzettend veel voordelen te vinden aan groene stroom. Wist je dat je met behulp van zakelijk energie vergelijken ook op de groene energiemarkt gewoon een interessante deal kunt scoren? In dit artikel lees je meer over de voordelen van groene energie voor je bedrijf.

Voordeel 1: groene stroom is beter voor het milieu

Een van de grootste redenen, al dan niet dé grootste reden, om over te stappen op groene zakelijke energie is omdat het veel beter is voor het milieu. Dit ligt voornamelijk aan de productie van deze vorm van energie. Traditionele grijze energie wordt op een milieuvervuilende manier opgewekt; bij dit proces komt bijvoorbeeld veel CO2 vrij. CO2 is een uitlaatgas dat schadelijk is voor het milieu. Het is zelfs een van de belangrijkste factoren van de ontwikkeling van de opwarming van de aarde. Kijken we naar de productie van groene energie dan zien we dat daar veel minder CO2 bij vrij komt. Wat ook helpt, is het feit dat groene stroom uit natuurlijke bronnen wordt gehaald. De zon, het water en de wind zijn stuk voor stuk dit soort bronnen – bronnen die nooit op kunnen gaan. Grijze energie wordt gehaald uit fossiele bronnen, zoals aardolie en steenkool. Deze bronnen gaan helaas op een dag wel op als we daar uit blijven putten zoals we dat nu doen. Kortom: groene energie is véél beter voor het milieu en de wereld.

Voordeel 2: je kunt je eigen groene energie opwekken

Wat ook mooi meegenomen is, is het feit dat je bij groene stroom je eigen energie op kunt wekken. Dat is bij grijze energie namelijk niet mogelijk. Wat dat betreft is groene energie dus ontzettend vooruitstrevend. Je kunt bijvoorbeeld voor je bedrijf zakelijke zonnepanelen aanschaffen om met behulp van de zon je eigen zakelijke energie op te wekken. Dat is ideaal, want op die manier kun je zelfvoorzienend aan de slag gaan met je zakelijke energie. Dit betekent ook dat je als ondernemer niet meer afhankelijk bent van wat de energiemarkt doet. Gaan de prijzen van energie daar bijvoorbeeld ineens flink omhoog dan merk je daar niets van. Jij wekt immers je eigen zakelijke én verantwoorde stroom op. Natuurlijk moet je wel eerst een investering maken om van die voordelen te mogen profiteren. Hoewel zakelijke zonnepanelen allang niet meer zo prijzig zijn als ze ooit waren, moet je er wel een aardig bedrag insteken. Onthoud dat je vervolgens gratis energie opwekt, dat je goed bezig bent voor de aarde en dat je die investering er binnen enkele jaren uit hebt en je hebt een hele goede deal.

Voordeel 3: groene zakelijke energie is niet duur

Misschien is het je al eens opgevallen dat steeds meer mensen overstappen op groene zakelijke energie. Toch is er nog steeds een groep ondernemers die de overstap niet heeft gemaakt. De grootste reden daarvoor is dat mensen vandaag de dag nog steeds denken dat groene energie dure energie is. De laatste jaren is er veel gebeurd op de energiemarkt voor groene stroom. Er is meer aanbod gekomen, waardoor de prijzen van groene energie wat lager zijn gaan liggen. Door die concurrentie is het voor klanten, zowel zakelijk als particulier, interessanter om over te stappen op groene stroom. Daarnaast kun je net als bij grijze energie beginnen met energie vergelijken grootzakelijk en kleinzakelijk. Door gebruik te maken van een zakelijke energievergelijker hoef je zelf niet zoveel te doen. Zo’n tool zoekt voor jou altijd de beste energiedeals zodat je precies weet wat je waar moet betalen. Dergelijke vergelijkers zijn vaak onafhankelijk, dus je krijgt meteen het complete aanbod te zien. Dat scheelt enorm in zoekwerk!