Milieubewust ongedierte bestrijden

Milieubewust ongedierte bestrijden

29 januari 2022 0 Door Smail Witteveen

Als u er niet in slaagt om van ongedierte in uw tuin af te komen, zijn er verschillende methoden die u kunt gebruiken om ongewenste bezoekers op afstand te houden. Eén manier om deze insecten te voorkomen is door ze te verplaatsen. Hoewel dit het probleem van ongewenste gasten niet zal oplossen, zal het voorkomen dat ze zich tegoed doen aan uw kostbare groenten. Een andere oplossing is om nuttige insecten in uw tuin uit te nodigen. Dit zijn onder andere lieveheersbeestjes, libellen, kardinalen en kikkers. Wilt u meer leren over milieubewust ongedierte bestrijden? Lees dan hier meer! 

Soorten plagen

De belangrijkste plagen zijn het meest destructief. Hieronder vallen insectensoorten die zich voeden met de delen van planten die worden geoogst. Ze omvatten tomaten fruitworm en maïs oorworm. Gelukkig eten veel insecten ook bladeren en andere delen van planten die niet worden geoogst. Hoewel deze insecten veel schade kunnen aanrichten, dienen ze ook een nuttig doel: ze trekken parasitaire mijten en roofinsecten aan. Deze insecten zijn een goede manier om uw planten te beschermen en de plaag tot een minimum te beperken.

Bloedluis

Nematoden, of wel roofmijten zijn nuttig voor de bestrijding van ongedierte in uw tuin. Nematoden voeden zich met insecten larven en -poppen en planten de volgende generatie voort. Roofmijt tegen bloedluis overleeft de bloedluis bijna nooit. Wanneer nematoden op de juiste manier worden gebruikt, kunnen ze worden toegepast op elk deel van uw tuin dat is aangetast. De beste manier om nematoden toe te passen is het besmette gebied om te spitten en ze toe te passen. Het is belangrijk om het gebied te controleren nadat u de nematoden hebt aangebracht, vooral als u een nieuwe chemische stof gebruikt. Als de nematoden niet werken, wacht dan 48 tot 72 uur voordat u ze toepast. Ga een week lang wekelijks na of je alle resterende larven en poppen hebt verwijderd.

 

Chemische alternatieven

Naast natuurlijke ongediertebestrijding in de tuin, kunt u ook chemische middelen gebruiken om ongedierte in uw tuin te bestrijden. Een veilig alternatief is het gebruik van nuttige insecten. Als deze echter onvoldoende zijn, kunt u een insecticide gebruiken. Wanneer u chemicaliën gebruikt, zorg er dan voor dat u het etiket goed leest en de gebruiksaanwijzing volgt. Als u een chemische stof gebruikt, zorg er dan voor dat u de gebruiksaanwijzing volgt. U wilt niet het risico lopen dat u uw planten per ongeluk beschadigt.

 

Hoewel er veel natuurlijke oplossingen zijn voor ongedierte in de tuin, garanderen deze geen volledige controle. Hoewel een bestrijdingsmiddel effectief is, is het niet altijd effectief en kan het schadelijk zijn voor je planten. Zelfs als een chemische stof effectief is, kan het zijn dat het ongedierte niet volledig wordt geëlimineerd. U kunt ook proberen de insecten te vangen met papier en holle bamboestokken. Insecticiden zijn niet altijd effectief bij het voorkomen van alle plagen.

 

Conclusie 

 

De beste manier om te voorkomen dat insecten je planten vernielen, is door natuurlijke methoden te gebruiken om hun prooi aan te trekken. Dit betekent dat je groenten kunt planten die resistent zijn tegen ongedierte. De beste manier om dit te doen is om biologische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Als je problemen hebt met een specifieke plaag, kun je altijd proberen ze met de hand te plukken. U kunt ook proberen de insecten in zeepwater te laten vallen. Daarna kun je ze ook vangen door de planten met een tuinslang te besproeien.

 

Insecten kunnen snel de tuin binnendringen, en daarom moet u de planten dagelijks onderzoeken. U kunt op de bladeren van elke plant naar tekenen van insectenschade zoeken door ze te onderzoeken. Door de schade die u aantreft te identificeren en te noteren, kunt u toekomstige aantastingen voorkomen. Een gids met tuintips kan u op weg helpen met uw moestuin. Het zal u veel tijd en energie besparen, en u zult er blij mee zijn.