Help ik heb geen restafval container

Help ik heb geen restafval container

1 februari 2021 0 Door Smail Witteveen

Ik heb een hekel aan stof, vuil en alles wat eigenlijk onder viezigheid valt. Het hoeft voor mij niet overmatig schoon te zijn in mijn huis, ik heb geen dwangneurose dat alles altijd schoon moet zijn. Ik hou gewoon van een schoon en opgeruimd huis. Ik moet wel toegeven dat ik schoonmaken soms echt heerlijk vind, zeker als je echt een verschil hebt gemaakt. Er is niets lekkers dan aan het einde van een goede schoonmaak een schone kamer te zien die heerlijk fris ruikt. Laatst ben ik gevraagd om te helpen bij een grote schoonmaak in het studentenhuis van een vriend van mij. Na enige twijfel besloot ik om het te doen. Ik weet niet of jullie wel eens schoonmaak programma’s hebben gezien op TV, maar dit was exact de wereld waar ik mij in bevond. Overal stof, en niet zomaar stof, er lag echt een dikke laag stof. Zwarte schimmel overal in de wc en badkamer en een hoeveelheid lege bekers en etensresten onder het bed dat je er onwel van werd. Ik heb toen besloten om een restafval container te huren.

 

Het grote voordeel van een restafval container

Als je echt een grote schoonmaak doet kan een restafval container echt een uitkomst zijn. Het grote voordeel van een restafval container is dat ik mij niet hoef zorgen te maken over waar ik alle zooi moet laten. Alles past gemakkelijk in een restafval container. Nadat de restafval container naast de deur stond konden we pas echt beginnen met schoonmaken. Dus handschoenen aan en een knijper op onze neus, want we gaan beginnen. Uiteraard werden eerst alle Big-Mac menu’s onder zijn bed opgeruimd, vervolgens zijn we overgestapt naar alle flessen bier, halve boterhammen en enorme hoeveelheden plastic. Alles ging gemakkelijk in de restafval container. Het was heerlijk om al deze smerige zooi te kunnen dumpen in een restafval container. Het kost wat geld om er eentje te huren maar dan heb je ook wat.

 

Opgeruimd staat netjes

Toen alles was opgeruimd en er alleen nog een bed en bureau in de kamer stond zijn we grondig al het stof gaan aanpakken, de schimmel en de vlekken die onderdeel van zijn behang waren geworden. Hier hadden we niet heel veel aan de restafval container, maar deze had zijn werk al goed gedaan. De restafvalcontainer werd ook keurig netjes weer opgeruimd. Toen aan het einde van de dag alles klaar was, was ik versleten. Nog nooit heb ik zo veel schoongemaakt op één dag. Het resultaat was heerlijk en zijn kamer was eindelijk weer schoon. Hij heeft mij beloofd zijn kamer nu ook schoon te houden, anders mag hij de volgende keer alles zelf schoonmaken.