Genieten van de prachtige stad: Barcelona

Genieten van de prachtige stad: Barcelona

17 december 2021 0 Door Smail Witteveen

Als er één stad is die je in Europa bezocht moet hebben dan is dat toch echt Barcelona. Een van de bekendste steden die niet alleen een prachtige ligging heeft maar ook een rijke geschiedenis. Dat maakt het een cultureel hele interessante stad. Een stedentrip kenmerkt zich vaak door een kort aantal dagen dat je een stad bezoekt, maar in Barcelona kun je eigenlijk ook zeker 1,5 week vertoeven. Dat het zo’n bekende stad is, is ook te merken. De stad heeft veel toerisme en dat maakt dat het handig is om van te voren al rekening te houden met een aantal dingen, dus hier zijn een paar tips voor het bezoeken van deze prachtige stad.

Vermijd drukte bij bezienswaardigheden

Een van de redenen waarom Barcelona zo populair is onder toeristen is vanwege de grote hoeveelheid bezienswaardigheden. Plekken zoals de Ramblas, Park Guell, en de Sagrada Familia zijn plekken waar je een hoop toeristen zal zien. Wil je een bezienswaardigheid graag bezoeken tijdens een stedentrip Barcelona? Dan is het een enorme aanrader van te voren al kaartjes te kopen wanneer nodig. Dat betekent in de meeste gevallen dat je de rij over kan slaan omdat je al gereserveerd hebt. Gezien de hitte in de zomer is het sowieso geen slecht idee om niet te lang te moeten wachten buiten

Eet waar locals eten

Waar toerisme is, is ook veel eten. Maar het nadeel daarvan is ook dat het eten lang niet altijd overal even goed is. Bij grote drukke plekken kun je een hoop toeristische restaurants vinden die je herkent door de borden met foto’s van het eten erop buiten, maar dit zijn vaak niet de plekken waar lokale bevolking gaat eten. Kies de wat kleinere restaurantjes uit op minder drukke plekken, zijstraatjes of pleintjes. Eten bij deze grote restaurants zal niet alleen teleurstellen qua eten, maar je betaalt er ook vaak een hoge prijs. Schroom ook niet te vragen aan mensen die er wonen, die weten immers precies waar je de beste tapas kan eten.

Vervoer

Al die bezienswaardigheden zijn te bezoeken met het openbaar vervoer. Maar je kunt je voorstellen dat als je naar een hoop bezienswaardigheden gaat, dat je ook flink in de portemonnee moet graven. In Barcelona zijn er een hoop toeristische kortingen waar je gelukkig gebruik van kan maken zodat je korting kan krijgen en een hoop geld kan besparen. Bovendien is het ook een stuk makkelijker om alles met één pas te doen, in plaats van continu nieuwe kaartjes te moeten kopen.