Ga je binnenkort naar Kenia? Dit moet je regelen

Ga je binnenkort naar Kenia? Dit moet je regelen

21 december 2022 0 Door Smail Witteveen

Het is binnenkort weer vakantie en dat houdt dan ook in dat ontzettend veel Nederlanders naar het buitenland gaan. De een kiest ervoor om naar Spanje te gaan, maar ook zijn er veel Nederlanders die een stukje verder gaan, bijvoorbeeld voor een vakantie naar Kenia. Wanneer je naar Kenia gaat, dan zijn er enkele zaken die je moet regelen. Dat heeft ermee te maken dat Kenia erg ver verwijderd is van Nederland. Wil je weten wat je moet regelen? Dan is het aan te raden om dit artikel eens te lezen. In dit artikel vind je namelijk meer informatie over de zaken die je moet regelen. 

 

Een paspoort aanvragen

Als je nog nooit buiten de Europese Unie bent geweest, is de kans zeer groot dat je nog nooit een paspoort hebt aangevraagd. Dat is ook niet vreemd, want je hebt een paspoort pas nodig als je naar een land buiten de Europese Unie gaat. Het kan dus nodig zijn dat je een paspoort moet aanvragen en het is belangrijk om dit op tijd te doen. Het proces kan namelijk een week duren, maar ook langer. Mocht je paspoort binnen enkele maanden verlopen, dan is het aan te raden om je paspoort op tijd te verlengen. 

 

Laat je vaccineren

Kenia is een prachtig Afrikaans land, maar er komen nog steeds veel virussen voor. Deze virussen kunnen je ziek maken en in het ergste geval is het ook mogelijk dat je komt te overlijden door een van deze virussen. Dat deze virussen in Kenia voorkomen is ook niet apart. Kenia is namelijk een erg arm land waardoor er weinig geld is voor gezondheidszorg. Daarnaast is er ook sprake van enorme vervuiling. Dat draagt er allemaal aan bij dat virussen de kans hebben om te groeien en bloeien. Het is daarom enorm belangrijk om eens te kijken naar de verplichte inentingen voor Kenia via de website van Reisprik. Zo vind je gemakkelijk uit welke inentingen je moet nemen voor je vakantie naar Kenia. 

 

Vergeet geen visum aan te vragen

Een van de belangrijkste zaken die je moet regelen, is het aanvragen van een visum. Dit heeft ermee te maken dat Kenia het verplicht heeft gesteld dat toeristen een toeristenvisum aan moeten vragen. Op deze manier probeert Kenia toezicht te houden op wie het land betreedt en op welke manier iemand het land betreedt. Dit doet het land niet om meer geld te verdienen, maar dit doen ze om de inwoners en het land veilig te houden.