Even lekker op vakantie

Even lekker op vakantie

2 februari 2021 0 Door Smail Witteveen

De tijd van het boeken van je vakantie is alweer een tijdje aangebroken. In de zomermaanden trekken we er weer met miljoenen tegelijk op uit. Veel mensen zullen hun vakantie in eigen land doorbrengen. Een nog grotere groep zal op de Franse, Spaanse en Turkse stranden in een heerlijke Zonnestoel neerploffen om van de zon te genieten. Een groeiende groep reizigers kiest voor een verre vakantie. Je ziet op televisie steeds meer reisprogramma’s waarin verre bestemmingen in beeld worden gebracht. Velen krijgen hierdoor inspiratie om een verre vakantie te boeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bali, Indonesië of Dubai. Je kunt ervoor kiezen om een complete pakketreis te boeken of alles zelf te regelen waardoor je meer je eigen draai aan je vakantie kunt geven. Tijdens een verre vakantie verblijf je meestal niet op één plaats. Een rondreis is een veel gekozen optie om zoveel mogelijk van je bestemming te kunnen zien.

Strandvakanties

De meest populaire vakanties blijven nog altijd de zon en strandvakanties. Veel mensen kiezen ervoor om na een jaar hard werken even helemaal niets te doen en lekker in de Strandstoel hout te gaan liggen en op het strand te genieten. Turkije is een land waar je zon en strand zeker terug zal vinden. De reis naar Turkije zal maar een paar uurtjes duren en je bent er dus eigenlijk sneller dan velen denken. Turkije is een zeer geliefd vakantieland, en dat is ook eigenlijk helemaal niet zo vreemd. Het land is totaal verschillend van ons land en je voelt je er echt alsof je aan de andere kant van de wereld bent beland. De stranden in de populaire badplaatsen zijn prachtig en ook het vertier er omheen is volop aanwezig. Turkije staat ook bekend om z’n mooie all-inclusive resorts. Als je op zo’n resort verblijft zal je ervaren dat het eigenlijk niet echt nodig is om het resort te verlaten. Je vindt er werkelijk alles wat je jezelf maar kunt wensen.

Trends

Ieder jaar zijn er weer nieuwe trends te bespeuren in het vakantiegedrag van de toeristen. Naast de toename van verre vakanties worden ook stedentrips steeds populairder. Verder wint duurzaamheid steeds meer terrein in ons vakantiegedrag. Steeds meer mensen houden bij het boeken van de accommodatie rekening hiermee. Een accommodatie die rekening houdt met mens en dier en de impact op het klimaat kan op een groeiende belangstelling rekenen. Ook zijn er steeds meer mensen die tijdens hun verre vakantie iets terug willen doen voor de plaatselijke bevolking. Dat kan steun tijdens de vakantie zijn maar ook daarna.