Een wandeldate, hoe werkt dat?

Een wandeldate, hoe werkt dat?

27 februari 2021 0 Door Smail Witteveen

Het is al bijna een jaar geleden dat de eerste lockdown is begonnen. De lockdowns hebben veel invloed op ons dagelijks leven. We zitten meer thuis en hebben minder sociaal contact. Er is weinig ruimte om leuke dingen te doen. Dat betekent helaas ook dat er weinig mogelijk is op het gebied van daten. Dat is heel jammer, want juist in deze tijden waar je je wat eenzaam kan voelen, zou het fijn zijn als je een nieuwe liefde kan vinden. Daten in tijden van corona is zeker niet ideaal, maar gelukkig zijn er wel wat opties. In dit blog gaan we het hebben over de wandeldate. Wat is een wandeldate? En wat doe je aan op een wandeldate? Je wil er leuk uitzien, maar je wil het ook niet koud hebben en je zit ook niet op blaren te wachten. 

De wandeldate

Deze term heb je voor 2020 waarschijnlijk nog niet eerder gehoord, maar tegenwoordig is dit dé manier om te daten. De dating apps zijn drukker bezocht dan normaal, want dit is tegenwoordig de plek om mensen te ontmoeten. Wat doe je als je iemand hebt ontmoet? Meteen thuis afspreken vind niet iedereen even prettig, dus dan blijft er niet veel over. 

Maar wat is een wandeldate dan? Bij een wandeldate ga je gezellig samen wandelen. Dit klinkt misschien een beetje saai, maar dit kan best leuk zijn. Woon je in een dorp waar niet veel gebeurd? Ga dan lekker wandelen in grote steden zoals Amsterdam, Haarlem, of Dordrecht. De terrassen zijn niet open, maar de horecaondernemers doen hun stinkende best om nog een beetje omzet te maken. Er zijn genoeg afhaalmogelijkheden, hierdoor blijft het gezellig in de stad.  Hou je meer van de natuur en heb je een date gevonden die daar hetzelfde over denkt? Dan zijn er natuurlijk genoeg natuurgebieden waar je mooie wandelingen kan maken. 

Wat doe je aan?

Tijdens een dat wil je er natuurlijk leuk uitzien. Tijdens een wandeldate kan dit wat lastiger zijn, vooral als je gewend bent om op hakken te lopen. Kies leuke sneakers uit voor je wandeldate. Toral shoes zijn hier heel geschikt voor. Naast laarsjes met hakken hebben ze ook hele leuke sneakers die je aan kan tijdens je wandeldate. Je kan deze bestellen bij Van Arendonk. Verder is het belangrijk om je niet te warm of te koud te kleden. Je gaat bewegen, dus doet niet teveel lagen aan. Het kan natuurlijk ook zijn dat jullie even een koffietje halen en deze op een bankje opdrinken. Neem voor de zekerheid een extra sjaal of jasje mee zodat je het niet koud krijgt.