Een vloer kiezen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

Een vloer kiezen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

1 maart 2021 0 Door Smail Witteveen

Ga jij binnenkort een ruimte in je woning aanpakken? Grote kans dat je dan ook op zoek bent naar een nieuwe vloer. We zien steeds vaker dat het kiezen van een nieuwe vloer nogal wat voeten in de aarde heeft. Er is tegenwoordig ook zoveel aanbod dat we soms door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Kies je voor een vloer van houten omdat dat een stuk duurzamer is of voelt een laminaat vloer ook aan al jouw verwachtingen? En dan nog al die kleuren en patronen. Wat past nou wel in jouw huis en wat niet? Zoveel keuzes en zoveel vragen.. Gelukkig hoeft het kiezen van een vloer niet zo moeilijk te zijn met onderstaande waardevolle tips!

De ruimte

Iedere woning is opgedeeld in verschillende ruimtes. Zo heeft ieder huis eigenlijk wel een woonkamer, een badkamer, een slaapkamer en een keuken. In principe kan je bijna iedere vloer wel in iedere ruimte gebruiken maar toch kiezen de meeste mensen daar liever niet voor. En dat maakt het meteen een stuk gemakkelijk als je een vloer gaat kiezen. Een vloer van houten kan bijvoorbeeld in de badkamer worden gebruikt maar door al het vocht doen de meeste mensen dit liever niet. Welk soort vloer dan wel wordt gekozen voor deze ruimte? PVC vloeren bijvoorbeeld of tegels. Dit soorten vloeren hebben, in tegenstelling tot hout, helemaal geen last van de vocht en zijn daarom ook perfect voor deze ruimte. Zo heeft iedere ruimte eigenlijk wel een vloer die er juist wel heel goed bij past en ook juist weer wat minder.

Het budget

Wat ook mee weegt in je vloerkeuze is je budget. Als je maar een beperkt budget hebt of je wilt gewoon niet zoveel uitgeven aan je vloer dan valt een houten vloer of een tegelvloer eigenlijk al af. Houten vloeren zijn gewoon een stuk duurder dan bijvoorbeeld pvc of laminaat. Niet erg natuurlijk maar wel iets om rekening mee te houden.

De gebruiksintensiteit

Wat ook een bepalende factor kan zijn is de gebruiksintensiteit. Wanneer wordt je vloer bijvoorbeeld gebruikt en door wie. De vloer is de woonkamer heeft het meest te verduren omdat dit de meest gebruikte ruimte in huis is. Heb je ook nog eens kinderen of huisdieren? Dan moet deze vloer al helemaal tegen een stootje kunnen. Tegels zijn dan bijvoorbeeld een stuk minder aantrekkelijk omdat deze vloer nogal hard en glad is. Laminaat, hout of pvc is dan veel geschikter. Uiteraard kan er ook voor tapijt worden gekozen maar deze vloersoort wordt steeds minder populair. Mensen kiezen tegenwoordig liever voor een ander soort vloer met daarop een kleed bijvoorbeeld. Ben je trouwens op zoek naar houten vloeren in Roelofarendsveen? Neem dan eens een kijkje bij Laminaatenparket.nl.