Een puppy verzorgen

Een puppy verzorgen

19 februari 2021 0 Door Smail Witteveen

Een puppy in huis halen is superleuk en spannend. Veel kinderen dromen ervan. Wel komt er nogal wat bij kijken. Hoe weet je bijvoorbeeld welke riem je moet hebben? Welke halsband past het beste bij je pup? In dit blog vind je vier dagelijkse benodigdheden voor het verzorgen van je nieuwe puppy.

Het kiezen van een halsband en riem

Een goede halsband is superbelangrijk als je een nieuwe pup in huis neemt. Hij moet in ieder geval stevig en diervriendelijk zijn. Als je online naar halsband hond zoekt, krijg je heel wat resultaten. Maar hoe weet je welke je nodig hebt? Je kunt kiezen tussen een halsband of een tuigje. Een halsband gaat alleen om de nek en een tuigje omvat de hele borstkas van je hond. Halsbanden worden vaak aangeraden omdat de hond dan meer vrijheid heeft om zich te bewegen. Bovendien is een puppy nog niet zo sterk. Een tuigje is dus nog niet echt nodig. Naast de halsband heb je natuurlijk ook een riem nodig om de pup uit te laten. Als de puppy niet los kan lopen, is het handig om een lange riem aan te schaffen. Op die manier kan hij toch vrij rondlopen. Rollijnen zijn heel handig in deze situatie, omdat je ze lang en kort kunt maken. Wanneer je hond sterker wordt kun je altijd nog kiezen voor een jachtlijn. Deze zijn vaak veel steviger.

Een plekje om te slapen

Naast een halsband en riem moet een hond ook een plekje hebben om te slapen. Zeker puppy’s hebben veel rust nodig. Er zijn wel honderd verschillende mandjes om uit te kiezen. Zo heb je mandjes in allerlei verschillende formaten en kussens van kunstleer, wol, pluche. Er bestaan zelfs zelf verwarmende mandjes en kussens. Het belangrijkste bij het uitkiezen van een hondenmand of kussen is het formaat en de stof. Het moet een warme, comfortabele plek zijn voor je hond om uit te rusten.

Speelgoed

Honden speelgoed is heel belangrijk om in huis te hebben. Je puppy heeft namelijk veel aandacht nodig en bovendien is een goede band tussen baas en hond essentieel. De ballenwerper is een heel bekend speeltje, waarbij het baasje de bal wegwerpt en de puppy de bal ophaalt en terugbrengt. Zorg er wel voor dat je een bal koopt bij een hondenwinkel. Als je pup een bal makkelijk kapot bijt kan hij kleine stukjes rubber binnenkrijgen. Naast ballen en ballenwerpers zijn er ook heel veel andere speeltjes, zoals frisbees, flostouwen en kauwspeelgoed. Kauwspeelgoed is ook nog goed voor de gezondheid van het gebit van je hond.

Eet- en drinkbakje

Zorg ervoor dat je, voor je een puppy adopteert of koopt, een eetbakje en een drinkbakje in huis haalt. Een puppy heeft altijd vers water nodig en een bak om uit te eten. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten eet- en drinkbakken. Er is zelfs een bak voor honden die te snel eten. Dit kan namelijk leiden tot gezondheidsproblemen. Heb je de juiste voerbakken gevonden? Dan heb je de belangrijkste dagelijkse benodigdheden in huis en kun je je nieuwe pup goed voorbereid verwelkomen!