Een pakketje inpakken, hoe doe je dat?

Een pakketje inpakken, hoe doe je dat?

19 mei 2022 0 Door Smail Witteveen

Een pakketje inpakken is lastiger dan je denkt. Je moet aan veel dingen denken. Is het een pakketje wat je als bedrijf verstuurt? Maakt het uit hoe het eruitziet? Is het een belangrijk pakketje? Is het een breekbaar pakketje? Allemaal dingen om over na te denken, maar in deze blog krijg je hier een beetje hulp bij. 

Denk na bij wat je verzendt

Sommige dingen kosten minder dan andere om te versturen. Het is duidelijk dat het versturen van een televisie veel duurder zal zijn dan het versturen van een paar gympen. Maar er zijn ook slimmere manieren om te verzenden waarmee je kunt besparen. Bij sommige pakketjes kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de brievenbus service. Dit kost minder. Ook is het belangrijk om te weten wat je verzendt voor de verpakking. 

Verpakking

Als de doos veel groter is dan je nodig hebt, zul je waarschijnlijk veel meer moeten betalen voor de verzending. Zie het als het een regel; een te kleine doos zal je object niet voldoende beschermen, terwijl een te grote doos veel verpakkingsmateriaal zal vergen om de lege ruimte op te vullen. Zoek een doos die precies goed is, zodat je het verpakkingsmateriaal optimaal kunt gebruiken en de totale verzendkosten kunt beperken. Denk ook na over hoe de verpakking overkomt bij je klant, misschien is een leuk papieren tasjes of cupcake doosjes in het geval dat je toevallig cupcakes verzendt, wel op z’n plek!  

Niet all-out gaan

Deze tip houdt sterk verband met de vorige, maar hij verdient het even om bij stil te staan. Te veel verpakkingsmateriaal kan betekenen dat je een grotere doos moet gebruiken dan nodig is, waardoor de hoeveelheid en de kosten van het verpakkingsmateriaal stijgen, evenals het prijskaartje van het hele pakket. Natuurlijk is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je het item dat je verstuurt te beschermen met inpakpapier, pindanetjes of noppenfolie. Maar het is niet nodig om te overdrijven. Als je bijvoorbeeld een horloge verstuurt, zijn een paar lagen noppenfolie voldoende; het ingepakte horloge moet nog steeds in een klein doosje passen.

Vouwdozen

Wanneer je een pakket onmiddellijk wilt verzenden, is het frustrerend om niet het juiste formaat doos bij de hand te hebben. Bespaar jezelf toekomstige frustratie door een voorraad vouwdozen aan te leggen, die precies op maat kunnen worden gesneden. Met vouwdozen bespaar je nog meer, zonder in te leveren op prestaties of duurzaamheid en dat is goed om te weten als je hier meer over zoekt.