Een hip interieur, dat is zo moeilijk niet

Een hip interieur, dat is zo moeilijk niet

31 maart 2021 0 Door Smail Witteveen

De trends rondom het interieur van een woning veranderen steeds maar weer. Soms kan je het amper bijhouden. Gelukkig hoeft dat ook niet. Je moet gewoon iets vinden wat bij jou past. of nou ja, ‘gewoon’, dat kan nog weleens lastig zijn. In deze blog vertel ik je over verschillende woontrends en tips. Hier kan je naar kijken, je kan het uitproberen en aanpassen naar jouw smaak. Zo heb je straks een stijlvol interieur dat op en top ‘jou’ is. Lees je mee?

Een kleurtje hier en daar

Witte muren staan altijd goed maar het kan ook saai worden. Breek de boel op met een zogenaamde ‘feature wall’ deze muur heeft vaak een leuk kleurtje en springt zo in het oog. De kleur of de print op de muur kan de sfeer van de kamer goed weergeven. Ga je voor zachtheid en zachte kleuren, dan zijn pasteltinten een goede optie. Of wil je meer een moderne vibe? Kijk dan naar behang met metaalkleurige prints. Je kan de muur ook volhangen met foto’s en schilderijen als een soort minigalerij in je eigen huis.

Alle rommel de deur uit

Iets wat nooit in de mode is, is rommel. Ga je opnieuw decoreren, gooi dan alle onnodige meuk de deur uit. Dat ruimt lekker op en het staat in veel gevallen ook frisser in je woning. Natuurlijk is niet alles rommel. Sommige interieurs zijn juist zo gemaakt dat ze druk aanvoelen op een hele stijlvolle manier. Vaak gaat dit gepaard met een vintage stijltje. Misschien is het iets voor jou?

Trends komen en gaan

Bedenk je dat trends nooit voor eeuwig zijn en dat je je vooral comfortabel moet voelen in je eigen huis. Een trend die in ieder geval nooit uit is, is goed meubilair. Je kan maar beter investeren in een goede bank daar heb je over de loop van de tijd meer plezier van dan een goedkoop model dat niet lekker zit, snel slijt en je dus ook vaker moet vervangen of laten maken. Zo geldt dat trouwens voor de meeste meubels.

Aanvullingen in huis

De beste aanvulling in huis voor wanneer je kleine decoratieve aanpassingen wilt doen, zijn natuurlijk planten, groene vriendjes zijn onmisbaar in huis. Ze hebben vaak lucht reinigende eigenschappen en nog vele andere voordelen afhankelijk van wat voor hippe kamerplanten jij in huis haalt. Ga jij voor een stoere kamerplant groot of liever iets kleins en schattigs. Jouw huis, jouw planten, jouw stijl. Jij bepaalt.