Kies een Capi pot voor in jouw tuin

Kies een Capi pot voor in jouw tuin

26 februari 2021 0 Door Smail Witteveen

De lente is in aantocht. Een paar weken geleden was het nog winters koud, maar als je nu om je heen kijkt zie je dat de krokussen alweer beginnen te bloeien en ook de sneeuwklokjes zijn weer in groten getalen aanwezig in tuinen en openbaar groen. Het wordt dus tijd om je weer te gaan focussen op je eigen tuin. Want die kan, na de winter wel weer een opfrisbeurt gebruiken. Leuke planten in de volle grond zetten, daar kun je misschien beter mee wachten tot na de IJsheiligen (11 tot 14 mei 2021), maar wat belet je om alvast wat planten in een mooie pot te zetten? Ken je de potten van Capi al? Deze potten zijn echt de moeite waard!

Capi potten voegen echt iets toe

Deze potten zijn namelijk niet alleen schitterend om te zien. Ze zijn voorzien van prachtige designs en ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende formaten en kleuren. Er is dus altijd een Capi pot die past in jouw tuin. Maar er is meer. Je kunt de Capi pot ook gerust in huis gebruiken. Daarbij is de pot gemaakt van lichtgewicht polyester en is deze goed geïsoleerd. Het is hierdoor niet meer perse nodig om de planten binnen te zetten wanneer het winter wordt. Als je de potten toch naar binnen wilt zetten, dan is dat, dankzij het lage gewicht geen probleem.

Maak een terrasafscheiding met potten

Potten met planten voegen altijd direct een bepaalde sfeer toe aan welke omgeving dan ook. Kies je ervoor om bloeiende planten in de Capi potten te zetten, dan wordt dat effect nog versterkt. Door een terrasafscheiding te maken met potten en daarin bloeiende planten, creëer je instant gezelligheid. Maar je kunt de Capi potten ook vullen met een mooi boompje en de potten naast je voordeur zetten. Dat geeft direct een mooie entree.

Bollen planten in potten

Een leuke activiteit is om, eventueel samen met je kinderen, bollen te planten in Capi potten. Kies dan vooral bollen met verschillende bloemen en een verschillende bloeitijd. Zo heb je, zodra de eerste bloem opkomt, de hele zomer bloeiende bloemen in je potten staan. Is alles uitgebloeid? Haal de bollen dan uit de potgrond en laat ze goed drogen. Volgend jaar kun je deze bollen weer gebruiken. Je kinderen zullen het ook heel leuk vinden om de bollen te zien groeien en bloeien. Vind je zo'n lege pot maar saai? Plant er dan een bodembedekker in. De bollen zijn sterk genoeg om daar doorheen hun kopjes boven de grond te steken.