Bewegen tijdens de lockdown

Bewegen tijdens de lockdown

28 februari 2021 0 Door Smail Witteveen

We hebben het afgelopen jaar meer thuis doorgebracht dan ooit daarvoor, waarschijnlijk. Door de wereldwijde pandemie en de lockdown maatregelen die nu toch al een lange tijd actief zijn, was er een stuk minder te doen. Festivals werden afgelast, grenzen gingen dicht, winkels gingen dicht. Ook de sportscholen zijn dichtgegaan en vele sportfaciliteiten zijn niet meer beschikbaar. Door al deze maatregelen is het niet gek dat er bij veel Nederlanders een ongezonde levensstijl is ingeslopen. Toch is het juist nu belangrijk om tijdens deze gezondheidscrisis veel te bewegen en gezond te eten. In dit artikel geven we verschillende tips om te blijven bewegen tijdens de crisis.

Wandelen

We zijn met zijn allen massaal aan het wandelen geslagen. Ook jongeren die normaal nooit een ‘ommetje’ gingen maken zijn dat nu wel gaan doen. Mensen beginnen zich steeds meer te realiseren hoeveel positieve effecten het wandelen heeft. Dagelijks een half uur wandelen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid maar heeft ook een heel positief effect op je mentale gezondheid. Het geeft een humeur boost. Ga daarom dagelijks een stuk wandelen. Er zijn nu ook apps zoals ‘ommetje’ waar je dagelijks je wandeling kunt registeren en een ranglijst met vrienden, familie of collega’s kunt hebben. Op deze ranglijst zie je wie het meest consistent zijn ‘ommetje’ maakt.

Fietsen

Als Nederlanders fietsen we natuurlijk overal naartoe. Maar sinds de lockdown zitten we ook een stuk meer thuis. Daarom fietsen we minder terwijl dit toch juist heel gezond is. Net als de dagelijkse wandeling, kun je ook dagelijks een stuk gaan fietsen. Zonder specifieke bestemming maar met het doel om flink te bewegen en nieuwe omgevingen te verkennen. Pak dus je mooie damesfiets of herenfiets en ga lekker een uur fietsen.

Thuis sporten

Naast wandelen en fietsen is het natuurlijk ook belangrijk om je een paar keer per week echt flink in het zweet te steken. Dit kun je doen door thuis te sporten. Er zijn via YouTube en verschillende apps ontzettend veel trainingen te vinden waar je alleen je lichaamsgewicht voor nodig hebt. Tegelijkertijd zijn er ook mogelijkheden om te investeren in workout equipment. Met een paar gewichten kom je al een heel eind. Ondanks de maatregelen is het nog steeds goed mogelijk om gezond en fit te blijven. Probeer naast voldoende bewegen ook gezond te blijven eten. Op deze manier kom je straks fit en fris de lockdown uit. Mooi wanneer de zomer begint.